Verzekeringen

 • R vd Velden

  Hallo,

  Ben momenteel op zoek naar een geschikte verzekeringsmaatschappij voor ons nieuwe schip. Het betreft een schip van bijna 10 meter lengte en aanschafwaarde 90 k.Euro.

  Na tal van testen gelezen te hebben ben ik er van overtuigd dat “jullie” als verzekeringsnemers de beste test zijn.

  Verzekeraars beloven van alles maar zodra puntje bij paaltje komt is het afwachten of deze beloften nagekomen worden.

  Wie helpt mij aan goede (en zeker ook slechte) ervaringen met verzekeraars ???

  Bij voorbaat dank,

  Ron.

 • schieper

  Ben verzekerd via Max Behernd en via hun geloof ik weer bij DeltaLoyd. Ik heb een gevallatje gehad met een buitengewoon onaangename 2e schipper en dat hebben ze keurig opgelost…

 • Nienke

  Ik zit ook bij Delta Lloyd, heb het me laten uitleggen wat alle maatschappijen voor je kunnen betekenen en DL schijnt daarvan de meest uitgebreide no nonsense polis te hebben.

 • kptnPlp

  Kijk voor alle zekerheid je WA polis even na. Het is best mogelijk dat die al voldoende dekt. Vul die dan eventueel aan met een gewone diestal/casco verzekering.

  Voor mijn wedstrijdbootje bleek de WA verzekering ruim voldoende. Voor mijn grote boot heb ik bijverzekerd in overleg met mijn verzekeringsagent (zelf een watersporter). Ik kwam zo goedkoper uit dan met een gespecialiseerde waterport verzekering.

  Voor het kleine bootje deed zich de belachlijke situatie voor dat ik met mijn wedstrijdbootje op de aanhanger door heel europa tuf en daarom in aanmerking kom voor een watrsportverzekering inclusief de Nooprdzee en de Oceaan. Waanzin natuurlijk als je alleen op plassen of vlak voor de kust vaart.Die polissen zitten heel krom in elkaar. Als je binnendoor naar duisland vaart ben je meteen de klos voor de Noordzee, zelfs als je boot daar volkomen ongeschikt voor is. En zo zijn er nog een paar merkwaardige zaken.

  Ik ben heel happy met mijn WA/Diefstal/casco combi-arrangement zonder een echte watersportverzekering te hebben. Laten we wel wezen uiteindelijk is het niets meer dan de handel in angst. Ik loop risico, dat is waar, maar daar waar het er echt op aankomt ben ik goed genoeg verzekerd.

  Zo heb ik bijvoorbeeld ook geen tandartsverzekering. Tot nu toe heeft de tandarts me minder gekost dan ik aan premie zou hebben betaald, ondanks drie kronen.

 • joep

  Ik heb al heel lang zeer goede ervaringen met de watersportverzekering van de FBTO. Goed en goedkoop.

 • Cor

  Ron,

  Wij hebben vorig jaar een aantal offertes op gevraagd. Datacombinatie kwam daar voor ons gunstig uit. Een nieuwe boot van 90.000 euro 300 euro aan premie voor een uitgebreide dekking. Hoe goed dat ze uitbetalen weet ik niet. Maar mochten er problemen zijn, een rechtsbijstandverzekering van 27,50 euro helpt daarbij.

  Datacombinatie werkt met verschillende verzekeringsmaatschappijen. De ene verzekering is goedkoper bij nieuwaarde de andere weer bij de dagwaarde. Mogelijk moet je naar een aantal jaren overstappen naar een andere maatschappij.

  Cor

 • raptor

  langere tijd geleden is mijn boot verbrand incl gehele winterstalling. Unigarant werkte niet prettig mee en het heeft veel inspanning gekost om een reeel bedrag voor de boot te krijgen. Inventaris bleef probleem. Ik dacht voor 4000 verzekerd te zijn maar ze keerden slechts 900 uit; zgn dagwaarde wat polis niet duidelijk aangeeft. Via huisinboedel nog 600 gekregen (10 % schade valt onder huisinboedel.).

  Pieter

 • Nick

  Ik ben rechtstreeks verzekerd bij Schepen Onderlinge Nederland. Na wat navraag bleek dit de goedkoopste qua premie in relatie tot verzekerd bedrag. Nog geen ervaring met uitkering/schade. Wat wel vaag blijft is de dagwaarde, als je daar naar vraagt krijg je geen antwoord terwijl je wel een verzekerd bedrag moet opgeven waar premie van afhankelijk is.

  Maar dat is blijkbaar waar ze nog steeds hun brood mee vedienen, van niet transparante voorwaarden.

  Of ben ik nu te cynisch?

  Nick

 • R vd Velden

  In mijn ogen absoluut niet cynisch……

  Beschouw de verzekeraars nog altijd als een der grootste bandieten.

  (dit gevoel wordt wekelijks bekrachtigd door programma's als Radar, etc.)

  Maar helaas is het een noodzakelijk kwaad !!!

 • Cor

  Tjonge tjonge,

  Je schreef: Beschouw de verzekeraars nog altijd als een der grootste bandieten.

  (dit gevoel wordt wekelijks bekrachtigd door programma's als Radar, etc.)

  Als jij hiermee de woekerpolissen van financiële instelling waaronder enkele verzekeringsmaatschappijen bedoelt? Het gokken op een hoger rendement door het afsluiten van zo'n polis met risico's, heeft niets met een schadeverzekering voor een boot te maken!

  Een verzekeringsmaatschappij heeft als doelstelling de werkelijk geleden gedekte schade te vergoeden. Hiervoor betaal je een premie. Daar heb ik nog nooit problemen mee gehad ook niet bij schade.

  Cor